Szeretlek
 

MENÜ

Barátság

 

 • Van néhány olyan ember, akikkel nem kell minden nap beszélned,
  akik ezredszerre is végighallgatják tőled ugyanazt a történetet.
  És ha te őrültként táncolsz, vagy addig nevetsz, míg már sírnod kell,
  akkor is azt mondják:
  igen, ő a legjobb barátom.


 • Igen, ő a legjobb barátnőm. Az esküvőmön ő lesz a koszorúslány, a gyerekemnek ő lesz a keresztanyja, és mikor idősek otthonába kerülünk, vele fogok kő-papír-ollót játszani.

 

 • Van egy általános igazság, amivel mindannyiunknak szembe kell néznie, akár akarjuk, akár nem. Egyszer minden véget ér. Akármennyire is vártam ezt a napot, sosem kedveltem, ha valami véget ért. A nyár utolsó napja, egy nagyszerű könyv utolsó fejezete, a búcsú egy közeli baráttól. De a befejezés elkerülhetetlen. A levelek lehullanak, becsukod a könyvet, elbúcsúzol. Számunkra ez is egy ilyen nap. Ma búcsút intünk mindennek, ami ismerős volt, mindennek, ami kényelmes volt. Tovább lépünk. De attól, hogy elmegyünk - és ez fáj - lesznek emberek, akik részesei maradnak az életünknek, akármi is történjen. Ők a mi biztos talajunk, a sarkcsillagaink, és az apró tiszta hangok a szívünkben, amelyek velünk lesznek, örökre.

 

 • Ha valaha eljön az a nap, amikor nem lehetünk együtt, tarts meg a szívedben, hogy ottmaradjak örökre.

 

 • A barátság a legszebb ajándék az élet összes kincse felett..

 

 • Van néhány olyan ember, akikkel nem kell minden nap beszélned, akik ezredszerre is végighallgatják tőled ugyanazt a történetet.. és ha te idiótaként táncolsz, vagy addig nevetsz, amíg már sírnod kell, akkor is azt mondják: igen, ő a legjobb barátom!

 

 • Sokféle emberi kapcsolat létezik, de a legértékesebb mindenképpen az a fajta barátság, amikor azt érzed, hogy ‘valahol mi már találkoztunk’. Mintha a barátod igazából a testvéred volna. Épp ezért a találkozás mindig viszontlátás, s amikor az ember a barátjától elszakad, tudja, hogy ez a távozás csak látszat, hiszen valahol, valahogy együtt marad vele, úgy mint ahogy együtt volt vele már a találkozás előtt is. 

 

 • Az igazi barátság egy megmagyarázhatatlan kapcsolat két szív között, akik gazdagabbá teszik egymást.

 

 • Nem az az igazi barát, aki veled együtt nevet, hanem az, aki, ha bajban vagy, sem felejti megfogni a kezed.

 

 • Az igaz barát az, akivel megoszthatod örömöd és bánatod, és akivel a legjelentéktelenebb dolgoknak is együtt tudtok örülni.
 
 • Amikor minden hír rossz, és a csoki is elfogyott, az egyetlen dolog ami vigasztal, hogy van egy olyan barátom, mint te.
 
 
 • A legjobb barátnő! Akinek mindent elmondhatsz, minden problémádat megoszthatod vele, ezerszer is meghallgatja ugyanazt a történetedet...akivel órákig el tudsz beszélgetni akár a semmiről is....ismered minden arckifejezését, bármilyen hülyeségben benne van...aki melletted áll, megvéd mindentől és mindenkitől, de azért megmondja...ha hülye voltál...a buli nélküle nem is buli...összeveszés?..pár percnél nem tart tovább...vásárolni csakis vele a legjobb...aki tanácsokkal lát el pasiügyekben...akivel nap mint nap fulladozol a nevetéstől...akinek a vállán kisírhatod magad... akivel úgy szeretitek egymást, mintha tesók lennétek...és még sorolhatnám...szóval...akit soha, de SOHA nem akarsz elveszíteni..

 

 • Az igaz barát, az a személy, aki képes szó nélkül, újra és újra végighallgatni életem apró kis drámáit.

 

 • A legjobb barát az, akivel együtt nevettél és sírtál. A legjobb barát az, aki szereti és elfogadja az összes fura ügyed. A legjobb barátod az, akinek a pólója foltos a szempillafestékedtől, a sok sírás miatt. A legjobb barátod az, aki csak rád néz, és egy egész párbeszéd lezajlódik köztetek anélkül, hogy egyszer is kinyitnátok a szátokat. A legjobb barát az, aki a legrosszabb állapotodban is látott és azt mondta: te vagy a legjobb. A legjobb barátod az, aki harcolt érted és megvédett akkor is, mikor tudta hogy, nincs igazad. A legjobb barátod az, aki őszintén mondhatja azt, hogy szeret. A legjobb barátod az, aki seggbe rúgott és ráébresztett, mikor valami nagy hülyeséget akartál tenni. A legjobb barátod az, aki ismer kívül-belül. A legjobb barátod az, akinek sosem kell kérdeznie, mert már tudja a válaszokat. A legjobb barátod az, aki veszekszik veled, hiányol és a sok hülyeség után is kibékül veled. Aki melletted áll a nehéz időkben is és mindig elnézi, ha egy r*b*ncként viselkedsz. Aki nem várja el, hogy bocsánatot kérj tőle. A legjobb barát az, aki köntörfalaz csak azért, hogy ne kerülj nagy bajba. Az, akinek mindig szüksége lenne rád és hiányolni fog, mikor egyedül van és te nem lehetsz ott, de tudja, hogy ott lennél, ha tehetnéd.

 

 • Barát az, akire figyelsz, mert fontos számodra a sorsa. És figyel rád, mert fontos számára a te sorsod. Barát az, aki megért - s akit mélységesen megértesz. Nem tudtok egymásnak hazudni. Túl közel van. Mintha magaddal beszélnél.

 

 • Te vagy a legjobb barátom...függetlenül attól, hogy milyen messzire sodor el az élet...gondolatban mindig velem leszel...

 

 • A barátok nem hagyják, hogy hülyeséget csinálj...egyedül..

 

 • A barátoknak nem lehet elégszer elmondani: köszönöm..

 

 • Aki barátot talál az kincset talál.

 

 • Talán nincs is olyan, hogy jó barát meg rossz barát - talán csak barátok vannak, olyanok, akik az ember mellett állnak, ha megsérül, és akik segítenek, hogy ne legyen olyan magányos. Talán értük mindig érdemes aggódni, reménykedni, őértük érdemes élni. Talán még meghalni is, ha úgy kell lennie. Nincsenek jó barátok. Nincsenek rossz barátok. Csak olyan emberek, akik házat építenek a szívedben.

 

 • A barátság sokszor váratlan helyzetben, pillanatban kezdődik.

 

 • Azok az igazi barátok, akikkel mindennap beszélek. Akit mindennap látok, és mindennap megölelek, arról tudom, hogy szeret. De akinek szemébe nézek, és érzem, hangja remeg, arról tudom igazán, hogy szerelemből szeret.

 

 • Ne hidd, hogy azok mind szeretnek, akik mosolyogva körülhízelegnek. Aki igazán, szívből szeret, annak nem az arca, hanem a szeme nevet. S mivel a szem a lélek tükre, benne csillan meg a szeretet fénye. A szó lehet hazug, hízelgős, édes, de a lélek tükre nem csal meg téged. Hogyha könnyes szemmel, némán néznek rád, öleld szívedre, hisz az az igaz barát.

 

 • A barátaim mindennél fontosabbak a számomra. Ha sírnak, én is sírok. Ha nevetnek, én is nevetek. Ha kiesnek az ablakon, én tovább nevetek.

 

 

Asztali nézet