Szeretlek
 

MENÜ

Önbizalom

 

Ha valaki, MAGA-BIZTOS, akkor rendelkezik a megfelelő önbizalom szinttel. Az önbizalom kulcsfontosságú az élet minden területén ezért fejleszteni és karban tartani kell. Sokan azonban még azt sem tudják pontosan megmondani, hogy vajon mekkora az ő önbizalom szintjük.

 

Önbizalom fejlesztés

Az önbizalom fejleszthető. Igen, ez jó hír. És szükség is van rá, hiszen önbizalmi szintünk változik hangulatunktól, életkorunktól és akár a napi körülményektől és eseményektől. Adódhat, hogy egy sikeres ember közelében éppen inspirálva és motiválva érezzük magunkat, míg máskor csak még szerencsétlenebbnek érezzük magunkat.

 

Hogyan legyen több és nagyobb?

Nagyon fontos, hogy tisztában legyünk az értékeinkkel. Ez az önbizalom alapja. Ismerjük el magunkat, legyünk büszkék elért sikereinkre. Tegyük magunkat próbára! Keressünk kihívásokat és folyamatosan fejlesszük magunkat azokon a területen, ahol gyengébbek vagyunk. Nyugodtan kérjük ki mások véleményét, de csökkentsük a kérdések számát és igyekezzünk magunk meghozni a döntéseket! Főleg kamaszkorban igen fontos, hogy mi magunk hozzunk döntéseket és vállaljuk a kimenetelét. Önbizalmunk akkor lesz megfelelő, ha sikert érünk el, ezt azonban otthonról, kényelmesen a szoba melegéből nem lehet. Válasszunk olyan apróbb és nagyobb kihívásokat, amiket biztosan teljesíteni tudunk, majd később növeljük a nehézséget. Az új dolgok kipróbálása, mindig nagy veszélyt jelent a személyiség önbizalmára. Azonban egy új dologban elért sikerrel, szinte szárnyakat növeszthetünk. Amennyiben mégis elbuknánk, nagyon fontos hogy fejben tartsuk: A bukás, csak egy megálló és nem a cél! Álljunk fel, és kezdjük újra, amíg a kívánt sikert el nem értük!

 

Forrás: Modell karrier

 

 


 

Kezdeményezés

 

Kezdeményezés és készség

A kezdeményezés, azt jelenti, hogy valamiben te teszed meg az ELSŐ LÉPÉST. A karriered építésében és általában az életben, neked kell megtenned az első lépést. Nem várhatsz arra, hogy valaki majd kiszúr az utcán és egy hatalmas milliókat érő szerződést nyom az orrod alá. Menned kell, tenned kell! Keresni kell a lehetőségeket és elég bátorságodnak kell lennie ahhoz, hogy megtedd a lépést.

A készség szó, képességet jelent. Többek között olyan képességet, ami vagy született, vagy pedig tanult, elsajátított viselkedés, tudás. Mit gondolsz neked milyen a kedvezményezési készséged? Ösztönösen keresed a kihívásokat, az új helyzeteket vagy inkább várakozó üzemmódon működsz és várod a sült galambot?

 

Önbizalom függő-e a kezdeményezési készség?

Aki nagyobb önbizalommal rendelkezik, az kevésbé fél a váratlan helyzetektől. Tehát a válasz: IGEN. A bátorság összefügg az önbizalommal. Volt egy ismerősöm, aki a buszon sem szeretett volna jegyet kérni, mindig rám hagyta, mert nem szeretet idegen emberekkel beszélni, és volt benne egyfajta lustaság is.

Itt kerül be a képbe a másik faktor, ami a kezdeményezőképességedet méri. Mennyire vagy lusta? Halogatsz? Igen? Akkor biztosan ritkán és keveset, csak ha már muszáj, akkor kezdeményezel. Rossz hírrel kell szolgálnom. Aki először lép, az nyer. Aki nem lép, az nem csak egy helyben marad, de bizony nagyon hamar LEMARAD.

 

Miért kezdeményezz?

Szeretnél elérni valamit? Igen. Akkor azért kezdeményezz! Szeretnél jobb lenni másoknál? Akkor kezdeményezz. Szeretnél sikeres lenni? Kezdeményezz! A kezdeményezésben benne van az indulás. Indulás nélkül nincs semmilyen eredmény. Az eredmény lehet pozitív és negatív. Nagyon fontos, hogyan amennyiben a kezdeményezésed bukásba torkollik, ne add fel! Kezdeményezz máshol!Napok, hetek, hónapok, évek és életek telnek el úgy, hogy az emberek tervezgetnek, ott áll a kezükben a lépésről-lépésre vezető kis útikalauz, de egyszerűen nem indulnak el kényelmesség, lustaság és halogatás miatt.

Csak rajtad múlik, hogy sikereket érsz el vagy sem.

Csak rajtad múlik, hogy megvalósítod-e az álmaid. De mindenképpen kezdeményezned kell, hogy bárhová eljuss.

 

A kezdeményezés készség

A kellemetlen szituációk, a kudarcok elveszik az ember kedvét a kezdeményezéstől, azonban emlékezz rá, hogy a sikeres ember, ott kezdi el, ahol a sikertelen abbahagyja! Ha valamit akarsz, akkor nem adhatod fel! És ha nem adod fel, idővel célba érsz! Váljon a kezdeményezés készséggé. Gyakorold minden nap! Szólíts le valakit az utcán, ismerkedj! Ne zárkózz magadba, nyiss a világ felé! A félelem és a lustaság elszáll, ha elsajátítod a módszert: minden nap egy lépéssel előre. Nem csak a modell szakmában, de életed bármely területén szükséged van erre, hogy sikert érj el!

 

Forrás: Modell karrier

 

 

Asztali nézet